Boka direkt online via vår onlinebokning!

Bra att veta

Här har vi samlat en del information som kan vara bra att veta inför ankomst och avresa, och som vi tror kan vara till nytta under er vistelse på Sommarvik. Undrar ni över något annat är det bara att kontakta receptionen!

Vid ankomst | När det närmar sig hemresa | Under din vistelse | Brandsäker camping

Vid ankomst

Incheckningstiden för både stugor och camping är från klockan 15.00. Vid incheckning får ni ett accesskort som används för att komma in/ut genom bommarna samt som betalmedel i duschar och tvättstugor. Vid det senare laddas kortet med önskad summa i receptionen. Kom ihåg att dessa kort är personliga och inte får lånas ut till någon annan. De gäller fram till utcheckningstid dagen då ni reser hem, och skall då återlämnas till receptionen.

Har ni glömt ta med er sänglinne och handdukar så finns lakan/handduksset att hyra i receptionen. Här finns även möjlighet att hyra barnsäng/barnstol.

Om det är något ni saknar eller tycker är fel med ert boende, meddela receptionen direkt efter upptäckt.

För allas trivsel är det viktigt att följa våra ordningsregler och övriga regler som gäller på anläggningen. Dessa finns tillgängliga i receptionen och här på hemsidan. Trevlig vistelse!

När det närmar sig hemresa

Utcheckningstiden för stugor är senast klockan 11.00, för camping senast klockan 12.00. Kontakta receptionen om ni vill stanna någon timme längre, för detta tillkommer en avgift per extra timme. Obs! Endast om plats finns!

Har ni bott i stuga ska denna städas ordentligt före avresa enligt de anvisningar som finns. Slutstädning kan även köpas till. Bokning skall då ske i receptionen i god tid före avresa. Observera att diskning och soptömning inte ingår i tjänsten. Eventuellt trasigt porslin och annat betalas i receptionen i samband med utcheckning. Sopor skall sorteras och slängas på miljöstationen bakom Centrumhuset. Avsyning av stugan sker efter att ni checkat ut. Ej godkänd städning kommer att faktureras.

Nycklar och accesskort ska återlämnas i receptionen, eller om receptionen är stängd, i postlådan utanför receptionens entré. Eftersom accesskorten återlämnas vid utcheckning är det bra om ni kör ut bilen/ekipaget innan ni checkar ut. Ställ er i så fall på ett sådant sätt att ni inte blockerar vägen för någon annan.

Vi hoppas att ni haft en underbar vistelse och att ni snart kommer tillbaka igen!

På återseende!

Under din vistelse

BETALNING
Det går bra att betala med de flesta betalkorten i våra kassor. Vi accepterar även Swish. Kassan i restaurang, poolbar, glassbar och uthyrning är kontantfria. I poolbaren betalar du genom appen Happy Order. I uthyrningen betalar du genom onlinebokningen på sommarvik.se/uthyrning.

BOMMAR
Bommen vid huvudinfarten är öppen 07.00-22.00. Passage på andra tider mot gällande prislista. Passage vid nödsituation, påkalla jourhavande personal. Övriga bommar öppnas med accesskort som erhålls vid incheckning.

BRANDSLÄCKARE
Finns utplacerade över hela anläggningen (se karta). Ta reda på vart dina närmaste brandsläckare finns så att du snabbt kan få tag i dem vid behov.

FARTBEGRÄNSNING
Gäller inom området och är maximerad till 20 km/h. Var uppmärksam vid bilkörning och tänk på att det finns många lekande barn på anläggningen.

FÖRSTA HJÄLPEN & HJÄRTSTARTARE
Finns i receptionen. Vid akut fara och behov av ambulans, ring SOS Alarm på 112.

GRILLNING
Endast kol- och gasolgrillar får användas på anläggningen. Eldning med ved får endast förekomma i anläggningens murade grillar på grillplatserna (se karta). Tänk på brandrisken när ni grillar och var noga med att hantera alla grillrester på ett säkert sätt. På miljöstationen finns ett särskilt kärl för grillkol.

GÄSTBESÖK
Besökare till gäster är välkomna dagtid. Gästen ansvarar då för att besökaren följer de regler och anvisningar som finns. Det är inte tillåtet att släppa in ej incheckade gäster genom bommarna. Gästparkering finns på Strandtorpet.

HUNDAR/HUSDJUR
Är välkomna men skall hållas kopplade och är ej tillåtna på poolområdet, badstranden, i butiken eller restaurangen. Hundbadplats finns i viken söder om båtbryggan. Hunddusch i Kjelles Hus.

INTERNET/WIFI
Vi erbjuder gratis uppkoppling mot vårt trådlösa nätverk över delar av anläggningen. Observera att vid hög belastning är hastigheten begränsad.

JOURHAVANDE PERSONAL
Jourtelefonnummer finns anslaget vid receptionen och utanför servicehusen. Används endast i nödfall.

KYLKLAMPAR
I receptionen eller butiken kan man, mot avgift, byta in sina kylklampar.

LADDSTOLPAR FÖR ELBILAR
Laddstolpar finns på stora parkeringen (se karta). Betalning med accesskort.

NATTRO
Nattro skall råda efter klockan 23.00. Personal/vaktbolag tillser området varje natt under peak season.

PARKERING
Incheckade gäster får lov att parkera en personbil vid stugan/tomten, om plats finns. Övriga bilar parkeras på gästparkeringen vid infarten.

POST
Postlåda för utgående post finns vid infarten till Norra campingen (se karta). Frimärken finns till försäljning i butiken.

RÖKFÖRBUD
Rökförbud råder i alla stugor, servicehus och byggnader, samt på allmänna platser såsom uteserveringar, lekplatser, poolområde och ytor intill entréer. Vid överträdelse debiteras en kostnad på SEK 2000:-. Rökruta med askfat finns vid sidan av Centrumhuset.

STRYKJÄRN
Finns att låna i receptionen. Strykbräda finns i tvättstugan i Centrumhuset.

VARMVATTEN
Mängden uppvärmt vatten kan variera på grund av olika kapacitet på beredarna. Om det är många som ska duscha, tänk på att ta korta duschtillfällen så att varmvattnet räcker längre.

VÄRME
Värmen regleras via en termostat i stugan (ej i stugbyn Fiskarna). Om inomhustemperaturen känns för hög, öppna ej fönster och dörr då termostaten känner av inkommande luft och automatiskt ökar värmen. Sänk termostaten istället. Vid problem med värmen, kontakta receptionen.

Brandsäker camping

MINSKA RISKEN FÖR BRAND
Minska risken för brand genom att följa rekommenderade avstånd mellan campingenheter. Avståndet mellan två campingenheter bör vara minst 4 meter. Står man för tätt är risken stor att en brand sprider sig till grannarna. Det är ditt eget ansvar som campinggäst att se till att avstånden till dina grannar hålls. Placera husvagnens dragkrok ut mot vägen så att den snabbt kan flyttas om det börjar brinna hos grannen. Tänk också på att hålla alla brandvägar fria.
GASOL & ELSÄKERHET
Gasolflaskor får inte ligga ner, då fungerar inte säkerhetsventilen. Ha god ventilation i anslutning till gasolen och kontrollera kopplingar och slangar regelbundet. Gasolutrustning ska placeras minst 60 cm från brännbart material.

Du som campinggäst ansvarar för att din elektriska utrustning är i säkert skick. Kablar skall vara CE-märkta och hela. Kabeltjockleken ska vara minst 2,5 mm2. Anslutningsledningar mellan stolpe och husvagn bör inte vara längre än 25 meter och kabelvindor ska vara utrullade.

GRILLA SÄKERT
Grilla aldrig i förtält/på terrasser. Grillen ska stå på ett plant och obrännbart underlag, minst en meter från campingfordon eller stuga. Förvara tändvätska minst tre meter från grillen. Lämna aldrig grillen utan tillsyn. Lägg använt grillkol på avsedd plats på miljöstationen. Använt bränsle från en kolgrill kan behålla värme och glöd upp till tre dygn.

OM DET BÖRJAR BRINNA
Om det trots allt blir en brand måste du vara beredd att själv ingripa. När räddningstjänsten kommer fram är det ofta för sent. Agera efter principen: RÄDDA – VARNA – LARMA – SLÄCK. Ta reda på vart närmaste brandsläckare finns så att du snabbt kan få tag i dem vid behov.

Återsamlingsplats på stora parkeringen (se karta).

null

Ordningsregler >>

Läs ordningsreglerna som gäller på Sommarvik!LÄS MER »
null

Bokningsregler >>

Vad gäller vid bokning?LÄS MER »
null

Betala din bokning online >>

Knappa in ditt kundnummer och betala direkt online!BETALA HÄR »
null

Områdeskarta >>

Se vår områdeskarta här!SE KARTA HÄR »
null

Presentkort >>

Ge bort ett presentkort!BESTÄLL HÄR »
X