Bra att veta

Vid ankomst

Incheckningstiden för både stugor och camping är från klockan 15.00. Vid incheckning får ni ett access-kort som används för att komma in/ut genom bommarna samt som betalmedel i duschar/tvättstugor. Vid det senare laddas kortet med önskad summa i receptionen. Kom ihåg att dessa kort är personliga och inte får lånas ut till någon annan. De gäller fram till utcheckningstid dagen då ni reser hem och skall då återlämnas till receptionen.

Har ni glömt ta med er sänglinne och handdukar så finns lakan/handduksset att hyra i receptionen. Här finns även möjlighet att hyra barnsäng/barnstol.

Om det är något ni saknar eller tycker är fel med ert boende, meddela receptionen direkt efter upptäckt. Åtgärda inte felet på egen hand.

För allas trivsel är det viktigt att följa våra ordningsregler och övriga regler som gäller på anläggningen. Dessa finns tillgängliga i receptionen och här på hemsidan. Trevlig vistelse!

När det närmar sig hemresa

Utcheckningstiden för stugor är senast klockan 11.00, för camping senast klockan 12.00. Kontakta receptionen om ni vill stanna någon timme längre, för detta tillkommer en avgift per extra timme. Obs! Endast om plats finns!

Har ni bott i stuga ska denna städas ordentligt före avresa enligt de anvisningar som finns. Slutstädning kan även köpas till. Bokning skall då ske i receptionen i god tid före avresa. Observera att diskning och soptömning inte ingår i tjänsten. Eventuellt trasigt porslin och annat betalas i receptionen i samband med utcheckning. Sopor skall sorteras och slängas på miljöstationen bakom Centrumhuset. Avsyning av stugan sker efter att ni checkat ut. Ej godkänd städning kommer att faktureras.

Nycklar och access-kort ska återlämnas i receptionen. Om receptionen är stängd lämnas de i postlådan utanför receptionens entré. Eftersom access-korten återlämnas vid utcheckning är det bra om ni kör ut bilen/ekipaget innan ni checkar ut. Ställ er i så fall på ett sådant sätt att ni inte blockerar vägen för någon annan.

Vi hoppas att ni haft en underbar vistelse och att ni snart kommer tillbaka igen!

På återseende!

Under er vistelse

Här har vi samlat en del information som vi tror att ni kommer att ha nytta av under er vistelse. Undrar ni över något annat är det bara att kontakta receptionen eller rycka tag i någon av oss som jobbar!

AVLOPP
Från husvagnar endast i slutna behållare. Tömning finns i Barbros, Kjelles och Centrumhuset. Tömning av fasta tankar vid servicestationen vid tomt 3 (se karta).

BETALKORT
Överallt på campingen går det bra att betala med betalkort. Vi accepterar de flesta betalkorten.

BOMMAR
Bommen vid huvudinfarten är öppen 07.00-22.00. Passage på andra tider mot gällande prislista. Passage vid nödsituation, påkalla jourhavande personal. Norra bommen och Toppen bommen öppnas med vingcard. Övriga bommar öppnas med access-kort.

BRANDSÄKER CAMPING
Minska risken för brand genom att följa rekommenderade avstånd mellan campingenheter. Det är ditt eget ansvar som campinggäst att se till att avstånden till dina grannar hålls.

BRANDSLÄCKARE
Finns utplacerade över hela anläggningen (se karta). Ta reda på vart dina närmaste brandsläckare finns så att du snabbt kan få tag i dem vid behov.

FARTBEGRÄNSNING
Fartbegränsning gäller inom området och är maximerad till 20 km/h. Var alltid uppmärksam vid bilkörning och tänk på att det finns gott om lekande barn på anläggningen.

FÖRSTA HJÄLPEN
Finns i receptionen. Vid akut fara och behov av polis, ambulans eller brandkår, ring SOS Alarm på 112.

GRANNSÄMJA
Respektera övriga gäster. Följ markerade gångstråk och gena inte över någon annans tomt. Visa hänsyn vid exempelvis lek eller om ni spelar musik och håll era husdjur kopplade.

GRILLNING
Endast kol- och gasolgrillar får användas på anläggningen. Eldning med ved får endast förekomma i anläggningens murade grillar på grillplatserna (se karta). Tänk på brandrisken när ni grillar och var noga med att hantera alla grillrester på ett säkert sätt. På miljöstationen finns ett särskilt kärl för grillkol.

GÄSTBESÖK
Besökare till gäster är välkomna dagtid. Gästen ansvarar då för att besökaren följer de regler och anvisningar som finns. Det är inte tillåtet att släppa in ej incheckade gäster genom bommarna. Gästparkering finns vid infarten (se karta).

HUNDAR/HUSDJUR
Är välkomna men skall hållas kopplade och är ej tillåtna på poolområdet, badstranden, i butiken eller restaurangen. Hundbadplats finns i viken söder om båtbryggan (se karta). Hunddusch finns i Kjelles Hus.

INTERNET/WIFI
Vi erbjuder gratis uppkoppling mot vårt trådlösa nätverk över större delar av anläggningen. Har du ingen egen dator kan du mot en avgift få tillgång till en gästdator i receptionen. Vänligen observera att vid hög belastning är hastigheten begränsad.

JOURHAVANDE PERSONAL
Jourtelefonnummer finns anslaget vid receptionen och utanför servicehusen. Används endast i nödfall.

KYLKLAMPAR
I receptionen eller butiken kan man, mot avgift, byta in sina kylklampar.

NATTETID
Nattro skall råda efter klockan 23.00. Observera att särskilda evenemang, såsom Midsommar och en del musikarrangemang, kan pågå längre. Nattpersonal tillser området varje natt under peak season.

PARKERING
Incheckade gäster får lov att parkera en personbil vid stugan/tomten, om plats finns. Övriga bilar parkeras på gästparkeringen vid infarten.

POST
Postlåda för utgående post finns vid infarten till norra campingen (se karta). Frimärken finns till försäljning i butiken.

RÖKFÖRBUD
Rökförbud råder i alla stugor, servicehus och övriga byggnader. Vid överträdelse debiteras en saneringskostnad på minst SEK 2000:-.

STRYKJÄRN
Finns att låna i receptionen. Strykbräda finns i tvättstugan i Centrumhuset.

TV
Finns i restaurangen.

VARMVATTEN
Mängden uppvärmt vatten kan variera på grund av olika kapacitet på beredarna. Om det är många som ska duscha, tänk på att ta korta duschtillfällen så att varmvattnet räcker längre.

VÄRME
Värmen regleras via en termostat i stugan (ej i stugbyn Fiskarna). Om inomhustemperaturen känns för hög, öppna ej fönster och dörr då termostaten känner av inkommande luft och automatiskt ökar värmen. Sänk termostaten istället. Vid problem med värmen, kontakta receptionen.

ÖPPETTIDER
Våra öppettider varierar beroende på säsong. Aktuella öppettider finns alltid anslagna utanför receptionen.

X