Sommarvik 40 år

Sommarvik firar 40 år!

Det var redan på 1950-talet som Sommarvik för första gången började användas som campingplats, men 1980 var året som de nuvarande ägarna tog över och började forma anläggningen till vad den är idag. Detta kommer vi att fira med erbjudanden och tävlingar blandat med evenemang och happenings under hela sommarsäsongen. Vi hoppas att ni vill vara med och fira med oss!

Sommarviks historia

Grunden för Sommarvik lades 1927 när det byggdes en barnkoloni på sluttningen ovanför den fina sandstranden vid Västra Silen, strax söder om dåvarande ’Årjäng Köping’. Många barn besökte då platsen som sommarkollo i flera år. När kolloverksamheten avtog användes lokalerna först som skola och först i slutet av 1950-talet omvandlades Sommarvik till campingplats i liten skala. 1958 byggdes det första servicehuset, det som idag heter ’Thores Hus’, och de första två stugorna som fick namnen ’Flugsnapparen’ och ’Trasten’. 1962 kompletterade man med ytterligare 14 småstugor som fick namn på samma tema, ’Småfåglarna’. I slutet av 1960-talet beslutade kommunen om en utveckling av campingen och 1974 var den nya detaljplanen klar. Under 1970-talet bedrevs verksamheten genom olika arrenden. 1980 arrenderades verksamheten av Agneta och Christer Fransson som senare köpte fastigheten (1986) och grunden för en långsiktig utveckling lades. I slutet av 1990 uppgraderades Sommarvik till Värmlands första och enda 5-stjärniga camping och då en av Sveriges åtta. Än idag är Sommarvik Värmlands enda 5-stjärniga camping. Det finns totalt 16 5-stjärniga campingplatser i Sverige (2020).

Christer och Agneta har drivit Sommarvik sedan 1980 och byggt anläggningen till vad den är idag. En del av den ursprungliga personalstyrkan jobbar fortfarande kvar och även en del av de allra första gästerna bor fortfarande kvar som säsongsgäster på campingen.

40 år senare, närmare bestämt i mars 2020 blev Sommarvik framröstad till Sveriges bästa campingplats för barnfamiljer genom Det Stora Barnsemesterpriset, något vi är otroligt stolta och glada över! En passande start på campingens 40-årsfirande! Firandet av Sommarviks 40-årsjubileum kommer pågå under hela sommarsäsongen. Det blir erbjudanden och tävlingar blandat med evenemang och lite annat smått och gott. Vi hoppas ni vill vara med och fira med oss! Varmt välkomna, önskar Sommarviksteamet.

1980 – Första golfbanan på plats. På bild: Conny Kullander och Christer Fransson.

1968 – Sommarviks huvudbyggnad.

1961 – Vy över norra campingen.

Badplatsen på Sommarvik.

1966 – Stugbyn Småfåglarna invigs.

Vi byter logga!

I samband med 40-årsjubiléet passar vi på att uppgradera vår logga! Och vad kunde vara mer passande än ett tema i gnistrande guld? Sommarvik – sätter guldkant på din semester!

Slide

Dela ditt semesterminne med oss!

Har du ett härligt semesterminne från Sommarvik skulle vi bli otroligt glada om du ville dela det med oss under vår hashtag #sommarvik40år!

Lite nostalgi


X