Campa på Sommarvik

Familjevänlig Camping i Värmland

På Sommarvik finner ni en trivsam camping i Värmland för husbilar, husvagnar och tält för ett bekvämt och barnvänligt semesterboende. Om ni planerar att bo på Sommarvik under lågsäsong eller under tider då receptionen är stängd ber vi er att vänligen boka i förväg. Detta gör ni enklast via vår onlinebokning men det går också fint att maila eller ringa till receptionen.

Om ni har särskilda önskemål måste detta anges vid bokningstillfället så att vi så långt det är möjligt kan tillgodose era behov!

Rosa tomter

El | Vatten & avlopp | Sjöutsikt
fr. 320:- per natt

Campingtomter på anläggningens södra sida – för husbilar eller mindre husvagnar.

På den södra sidan om centrum ligger de rosa platserna som passar för husbilar. Även mindre husvagnar går bra men vägarna som leder fram till platserna är smala och med en stor husvagn kan det bli för trångt att ta sig fram. Platserna är ca 10×10 meter (100 m2), jämna och med mestadels gräsunderlag. Alla platser har en fantastisk sjöutsikt över Västra Silen, men även lite utsikt över poolområdet, centrum och glampingtälten. Området har tillgång till vatten och tömning av gråvatten (2 platser delar på en vattenpost och avloppsbrunn).

Närmaste servicehus är Barbros Hus som har öppet året om. Här finns både WC, dusch och latrintömning.

Denna kategori passar dig som reser med husbil eller liten husvagn, som vill ha en stor plats med magisk utsikt och med lite uppsikt över centrum.

Lila tomter

El | Sjöutsikt
fr. 320:- per natt

Campingtomter på anläggningens södra sida – för husbilar eller mindre husvagnar.

På den södra sidan om centrum ligger de lila platserna som passar för både husbilar och mindre husvagnar. Alla dessa platser har en fantastisk sjöutsikt över Västra Silen och de ligger lite avskilt i ett område med tallskogskänsla. Underlaget är hårt men består mestadels av gräs. Det finns både avlånga och breda platser så storleken varierar, men alla är minst 8×7 meter (56 m2). På området finns det några höga tallar som ger en ombonad känsla och platserna är avgränsade med tujor.

Närmaste servicehus är Barbros Hus som har öppet året om. Här finns både WC, dusch och latrintömning.

Denna kategori passar dig som reser med husbil eller liten husvagn, som vill ha en magisk utsikt och bo lite avskilt från campingens centrum.

Mörkblå tomter

El | Asfalt
fr. 320:- per natt

Campingtomter på anläggningens norra sida – för tunga husbilar.

På den norra sidan om centrum ligger de mörkblå platserna. Dessa platser, som har en uppställningsyta på asfalt, är anpassade för tunga husbilar och är ca 10×7 meter (70 m2). Platserna är placerade precis bakom stugbyn Sjöstugorna. På andra sidan stugorna skymtar man den vackra sjön och badstranden. Härifrån har man inte långt om man känner för att ta sig ett dopp!

Närmaste servicehus är Centrumhuset, Bodils Hus och Thores Hus, varav Thores har öppet året om. Servicestation för husbilar ligger strax efter infarten till Norra sidan.

Denna kategori passar dig som har ett tungt fordon, som vill ha det lite lugnare, nära till stranden och som vill kunna njuta av eftermiddags- och kvällssolen.

Bruna tomter

El
fr. 260:- per natt

Campingtomter på anläggningens norra sida – för små och medelstora husvagnar till långa ekipage.

På den norra sidan om centrum ligger de bruna platserna. Här är det lite lugnare eftersom man inte har det lika öppet mot centrum som platserna på södra sidan har. Området närmast servicehuset Centrumhuset (tomtnr 114-125) är anpassat för mindre husvagnar. Tomterna här är ca 8×7 meter (56 m2), en del av dem lite sluttande men i övrigt jämna platser med mestadels gräsunderlag. Området närmast servicehuset Bodils Hus (tomtnr 78-86) är anpassat för små till medelstora husvagnar. Tomterna här är ca 10×7 meter (70 m2), en del av dem lite sluttande men i övrigt jämna platser med mestadels gräsunderlag. Sen har vi de mittersta platserna (tomtnr 76-77, 87-94) som är avlånga och passar för långa ekipage. Storleken är mellan 12-15 meter på längden och ca 6 meter på bredden (72-90 m2). Har du en lång vagn är det bäst att du kontaktar receptionen och önskar just en av dessa platser. Vissa av platserna är lite sluttande och underlaget består av både gräs och grus.

Närmaste servicehus är Centrumhuset, Bodils Hus och Thores Hus, varav Thores har öppet året om. Latrintömning finns i Centrumhuset. Familjerum och skötbord finns i både Centrum och Bodils och i Bodils finns även ett särskilt anpassat barnrum som är mycket uppskattat bland våra yngsta gäster.

Området borde passa dig som vill ha det lite lugnare, och nära till stranden. Platserna närmast Bodils Hus är uppskattat av småbarnsfamiljer då detta servicehus har ett särskilt anpassat barnrum. Området passar även dig som reser med ett långt ekipage.

Ljusblå tomter

El | Vatten & avlopp
fr. 260:- per natt

Campingtomter på anläggningens södra sida – för husbilar och mindre husvagnar.

På den södra sidan om centrum ligger de ljusblå platserna som främst är avsedda för husbilar. Mindre husvagnar får också plats, men det kan bli lite trångt att ta sig in då platserna ligger tätt. Alla platser är ca 8×9 meter (72 m2) och underlaget är gräs med lite grus. Tanken är att du kan placera din husbil/husvagn på grusytan och sätta upp ditt förtält på gräset mot sjön. På området finns det några björkar som kan ge skugga under vissa tidpunkter på dagen, men generellt är området öppet och om solen strålar är chansen stor att du får känna av den härliga värmen. Platserna som ligger närmast vägen har en ojämn infart, men i övrigt är platserna jämna. Området har tillgång till vatten och tömning av gråvatten (4 platser delar på en vattenpost och avloppsbrunn).

Närmaste servicehus är Barbros Hus som har öppet året om. Här finns både WC, dusch och latrintömning.

Denna kategori passar dig som reser med liten husbil, som vill vara nära centrum, njuta av solen under de varma sommardagarna och känna gemenskapen med dina grannar.

Gula tomter

El
fr. 240:- per natt

Campingtomter på anläggningens norra och södra sida – för husbilar, husvagnar och tält.

Våra gula platser finns både på den norra och den södra sidan om centrum och är anpassade både för husbilar och husvagnar. Även tält kan slås upp här. Underlaget är lite mjukare så här rekommenderar vi inte de allra tyngsta fordonen att boka. Men alla plaster har genomgående gräsunderlag med enstaka partier grus. Storleken varierar där platserna på södra sidan generellt är ca 10×8 meter (80 m2) och platserna på norra sidan, vid lekplatsen, generellt är ca 8×6 meter (48 m2). Alla gula platser ligger nära lekplatser eller Kids Club vilket gör dem perfekta för småbarnsfamiljer.

Närmaste servicehus är Centrumhuset, Bodils Hus och Thores Hus, varav Thores har öppet året om. Latrintömning finns i Centrumhuset. Familjerum och skötbord finns i både Centrum och Bodils och i Bodils finns även ett särskilt anpassat barnrum som är mycket uppskattat bland våra minsta gäster.

Denna kategori borde passa dig som har barn och vill vara nära lekplats eller Kids Club, men även dig som reser utan barn och som vill vara nära centrum.

Gröna tomter

El
fr. 220:- per natt

Campingtomter på anläggningens norra sida – för husbilar och husvagnar.

På den norra sidan om centrum finner du de gröna platserna som företrädesvis används som transitplatser för gäster som bara vill stanna för en natt. Detta på grund av att det är väldigt smidigt att ta sig in och ut på dessa platser. Platserna är anpassade för både husbilar och husvagnar och underlaget är hyfsat hårt, består av gräs/grus och är generellt platta och jämna. De ligger alla nära lekplats, servicestation och servicehus.

Närmaste servicehus är Thores hus som har öppet året om. 

Området passar dig som bara vill göra en snabb visit på campingen men samtidigt ha nära till det mesta.

Tältplatser

Omarkerade | Utan el
fr. 200:- per natt

Omarkerade tältplatser på anläggningens norra sida – utan el.

Våra omarkerade tältplatser utan el ligger på anläggningens norra sida, intill stugbyn Rovfåglarna. Området är lugnt och avskilt beläget och har ca 250 meter till närmaste servicehus.

HITTA DIN PLATS

X