Aktiviteter

Aktiviteter på Sommarvik

Det finns alltid något roligt att göra på Sommarvik! Här kan du läsa om vad vi erbjuder.

Poolområde | Badstrand | Lekplatser | Äventyrsgolf | Relaxavdelning | Vedeldad bastu | Uthyrning | Aktivitetsprogram

Poolområde

I centrum av anläggningen, i anslutning till både poolbar och restaurang, ligger vårt härliga poolområde. Härifrån har man fantastisk utsikt över sjön! På poolområdet finns tre pooler – en för de allra minsta (ca 20 cm djup) och två för de större (ca 120 cm djupa) varav en 25 meter lång infinitypool som lämpar sig för motionssim. Poolområdet är högt beläget vilket skapar känslan av att man simmar uppe bland trädtopparna! Alla värms upp med solenergi och håller en temperatur på ca 20-25 grader. Hundar är ej tillåtna på poolområdet.

Öppettider
Poolområdet är öppet mellan 09.00-20.00 i perioden midsommar till augusti.

Badstrand

Badstranden på Sommarvik är långgrund och familjevänlig och här finns gott om plats för både sol, bad och strandlek. Solstolar finns att tillgå utan kostnad. Under sommaren finns uppblåsbara vattenattraktioner där hela familjen kan leka och ha roligt. Bad sker på egen risk! Barn under 12 år kan kostnadsfritt få låna flytväst i vår uthyrning mitt emot receptionen.

Hundar får ej vistas på badstranden, men lite längre bort längsmed strandpromenaden finns en hundbadplats!

Lekplatser

Oavsett vart på Sommarvik ni bor har ni alltid nära till en lekplats. Det finns 6 olika lekplatser på området och en Äventyrsskog med hinderbana. Sommartid finns uppblåsbara lekattraktioner i sjön och på stranden brukar finnas en hoppkudde, volleybollnät mm. Ta er en titt på vår områdeskarta för att se vart de olika lekplatserna ligger!

Äventyrsgolf

Vår Äventyrsminigolfbana ”Jojo och hans vänner i Trollskogen” har 12 banor och du spelar dig igenom stubbar och stockar, förbi troll och svampar, genom snårskog och grottor. Kanske ser du några av skogens djur på vägen? Och hur många troll kan du hitta? Vågar du dig in i Trollgrottan? Samla familj och vänner och njut av en rolig aktivitet tillsammans!

Öppettider
Samma öppettider som reception och butik, så länge vädret tillåter.

Relaxavdelning

Lyxa till det en kväll och hyr vår relaxavdelning! Här finns jacuzzi, turkisk ångbastu och lounge med soffgrupp. Dusch och toalett finns. Det finns även en solterrass med utsikt över sjön och stranden. Här finns solstolar och en vedeldad hot tub. Hot tuben ingår inte i den ordinarie hyran men kan hyras till mot en extra avgift. Relaxavdelningen hyrs i tvåtimmarspass och är öppen för bokningar hela året.

Vedeldad bastu

Nere vid sjön ligger vår vedeldade bastu med egen brygga. Med ett språng kan ni kasta er i det svalkande vattnet efter att ha blivit ordentligt uppvärmda i bastun! Bastun tar upp till 10 personer och hyrs i tretimmarspass. 1 säck ved ingår i hyran. Extra ved mot avgift. Bastun är öppen för bokning hela året.

Uthyrning

I vår uthyrningscentral hyr vi ut kanoter, funkajaker, roddbåt och cyklar. Vi har kartor över sjösystemet och kan tipsa om motionsslingor, cykelvägar och kanotleder. Här kan du köpa fiskekort och naturvårdskort. Kom in så hjälper vi till med turplaneringen.

Aktivitetsprogram

Under sommaren fyller vi upp vårt aktivitetsprogram med mängder av aktiviteter för hela familjen! Det kan vara allt ifrån ansiktsmålning och ponnyridning för de mindre, till kubbturnering och kanotrace för de lite större. Vi anordnar även aktiviteter där alla familjemedlemmar kan delta, oavsett ålder, som exempelvis sandslottstävling och guldvaskning.

X