Här på Sommarvik finns alltid något att göra! Här finns lekplatser, äventyrsgolf, utomhuspooler, badstrand, vedeldad bastu, relaxavdelning, spel och pingisbord, och i vår uthyrning går det bra att hyra kanot, kajak, roddbåt och cykel. Allt finns inte tillgängligt hela året så om ni planerar att besöka oss rekommenderar vi att ni kontrollerar vilka aktiviteter som finns tillgängliga innan ni bokar.

Under högsäsong har vi ett rullande aktivitetsschema där vi dagligen kör minst två aktiviteter under ledning av våra aktivitetsledare, varav en Kids Club-aktivitet för barn under 12 år. Vi erbjuder dessutom regelbundet musik- och familjeunderhållning i restaurangen. Se vårt aktivitetsschema för mer information om detta.

Förutom ovanstående finns det dessutom en hel del andra aktiviteter på Sommarvik, liksom sevärdheter och utflyktsmål i vår omgivning och vi hjälper gärna till att hitta det som passar just er!

Ledarledda aktiviteter

Under sommarsäsongen anordnar vi mängder av ledarledda aktiviteter för både små och stora men även aktiviteter där hela familjen kan vara med. Restaurangen brukar anordna temakvällar och under helgerna i högsäsong är det musikunderhållning på Terrassen.
Ledarledda aktiviteter

Friluftsbad

Friluftsbadet ligger precis nedanför centrum och har en härlig sandstrand och vacker utsikt. Solstolar finns att tillgå kostnadsfritt så att hela familjen kan koppla av i solen. För barnen finns större vattenleksaker i vattnet och i uthyrningen kan ni hyra funkajak eller kanoter.

Öppettider:

Nattro på campingen och friluftsbadet råder mellan 23:00 och 07:00

Stranden på Sommarvik

Poolområdet

Poolområdet ligger precis intill huvudbyggnaden så man har nära till både butik, poolbar och restaurang. Det finns två pooler; en för de större och en för de mindre. Båda poolerna är uppvärmda med solenergi.

När man har löst inträde till poolområdet har man möjlighet att gå in och ut hela dagen under poolområdets öppettider. Man kan välja mellan dagsband, veckoband eller familjeband.

Hundar är ej tillåtna på poolområdet.

Öppettider:

Kl. 09:00 – 20:00 dagligen i perioden midsommar t.o.m. augusti.

Inträde:

30:- per person och dag.
90:- per familj och dag.
150:- per person och vecka.
450:- per familj och vecka.
Ej incheckad gäst: 50:- per person och dag.

Pool i Årjäng

Äventyrsgolf

Utmana familjen eller vännerna på en runda! Vår äventyrsgolfbana har 12 hål och är belägen intill huvudbyggnaden.

Klubbor och boll hyrs i butiken. Innevarande highscore är 17 slag. Kanske är det just du som slår det och hamnar i vår hall of fame!

Öppettider:

Öppen samtidigt som butiken.

Priser:

40:- per barn.
60:- per vuxen.

Minigolf Årjäng

Uthyrning

Mitt emot receptionen ligger vår uthyrning där ni kan hyra kanot, Funkajak, roddbåt eller cykel. Vi hjälper till med turplaneringen och förser er med kartor över cykel-och  vandringsleder, sjökort, fiskekort och allt annat ni kan tänkas behöva för en lyckad utflykt!

Öppettider:

Uthyrningen är öppen alla dagar mellan 08.30 – 17:30 under högsäsong. Övriga året sker uthyrning genom receptionen.

 Priser:

Kanot
Förmiddag: 200:-
Eftermiddag: 300:-
Heldag: 400:-
5 dagar: 1000:-
Extra dag: 200:-

Funkajak
Förmiddag: 200:-
Eftermiddag: 300:-

Heldag: 400:-

Cykel
För/eftermiddag: 150:-
Heldag: 200:-

Roddbåt
Förmiddag: 200:-
Eftermiddag: 300:-

Heldag: 400:-

För- och eftermiddagpassen varar mellan 09.00 – 13.00 och 13.00 – 20.00.

Funkajak uthyrning Årjäng
Grilla på utflykten

Vedeldad bastu

Vår vedeldade bastu är vackert belägen längsmed strandpromenaden i södra hörnet av anläggningen, med en egen brygga som gör det enkelt att slänga sig i sjön efter att ha suttit och värmt upp sig inne i bastun! Sedan kan man sitta med fötterna i vattnet och njuta medan man ser solen gå ner över trädtopparna på andra sidan sjön.

Att bada bastu är ju inte bara underbart på sommaren, det är minst lika underbart på vintern! Efter en heldag med skid- eller skridskoåkning är det en perfekt avslutning med ett värmande bastubad. För de riktigt modiga kan det kanske även locka med en skön avkylning i isvak!

Vår vedeldade bastu tar upp till tio personer och den hyrs ut i tretimmarspass. Kontakta receptionen för bokning.

Öppettider:

Öppen för bokning året om!

Priser:

500:- per 3 timmar inkl. en säck ved.
100:- per extra säck ved.

Hyra bastu i Årjäng

Relaxavdelning

I vår relaxavdelning kan ni njuta av jacuzzi, turkisk ångbastu och Hot eller Cold Tub. Här kan ni även njuta av den vackra utsikten från den egna solterassen i direkt anslutning. Perfekt som avslut på en lång utflykt eller varför inte efter konferensen?

Bokning av lokalen sker i tvåtimmarspass.

Öppettider:

Öppen för bokning året om!

Priser:

800:- per 2 timmar i relaxavdelningen (max 6 personer).
600:- per 2 timmar i Hot eller Cold Tub.

Spa, relax ångbastu i Årjäng