Boka direkt online via vår onlinebokning!

Uthyrningscentral

Oavsett om ni vill låta barnen testa att paddla kajak längs med strandkanten, eller om ni vill ge er ut på ett mer långväga äventyr har vi utrustningen som passar. I vår uthyrningscentral hyr vi ut enmans-, tvåmans- och barnkajaker, kanoter, roddbåtar, SUP:ar, funkajaker och cyklar. Vi har kartor över sjösystemet och hjälper gärna till med turplaneringen. Är du intresserad av vandring och cykling kan du få tips på motionsslingor och cykelvägar i närheten, eller om ni vill göra ett besök i det fantastiska naturreservatet Glaskogen. Hos oss kan du köpa fiskekort och naturvårdskort. Numera kan du själv enkelt se vårt utbud, söka på tillgänglighet och boka direkt i vår onlinebokning. Låt äventyret börja!

Att tänka på inför din bokning:
Du som hyr våra produkter måste vara minst 18 år gammal. Barn under 18 år endast i målsmans sällskap. När du hämtar ut din utrustning kommer en enklare säkerhetsgenomgång att hållas men då uthyrning sker på var gästs egen risk råder vi dig till att, innan din bokning, sätta dig in i vad som gäller för säkerhet på vatten, utrustning mm. Tänk på att vattensäkra din mobiltelefon så att du alltid kan ringa efter hjälp om det skulle behövas.
Vid extrema väderförhållanden kan din bokning komma att ställas in. Du kommer då få möjlighet till ombokning alternativt avbokning.

Öppettider och priser

Uthyrningen på Sommarvik är belägen mittemot receptionen och är bemannad dagligen under högsäsong mellan 10.00-10.30, 13.00-13.30, 16.00-16.30 och 19.00-19.30. Här hämtar du ut och lämnar tillbaka din utrustning. Vid bokningar som äger rum utanför högsäsong sker både uthämtning och återlämning i receptionen. När du ska hämta ut din utrustning, kom gärna 10-15 minuter innan starttid.

Se utbud och boka online

Se vårt utbud, sök tillgänglighet och boka din utrustning direkt i vår onlinebokning!

Västra Silen - en del av Dalslands Kanal

Ett måste när man bor på Sommarvik är att utforska den vackra västvärmländska naturen, helst genom en paddeltur på Västra Silen. Västra Silen är en klarvattensjö och en av de största sjöarna i Dalslands Kanals sjösystem. Sjöns yta är fördelad till ungefär hälften vardera på Värmland och Dalsland. Den ringa bebyggelsen runt sjön tillsammans med skogsbevuxna och klippiga stränder ger en unik vildmarkskänsla.

Västra Silen är ett välkänt sportfiskevatten och en spännande sjö för sportfiskaren! Sjön har ett bra bestånd av främst abborre och gädda men chansen att få lax och öring är också god. På Sommarviks område är det fritt fiske från land/brygga, annars krävs fiskekort.

En tur på Västra Silen är en fantastiskt rolig och avkopplande aktivitet för hela familjen, oavsett om man går in för en flerdagarstur eller om man bara vill vara ute någon timme. För den som inte vill vara ute så länge passar det bra att runda Lillöna eller Storöna som ligger mittemot Sommarvik. För längre turer är det bara att ta sikte söderut! Iordningsställda rastplatser finns utspridda lite varstans längs sjön. Observera att för övernattning vid en iordningställd rastplats behöver ni ett Naturvårdskort. Dessa finns till försäljning i receptionen.

Cykel- och vandringsleder

Det finns gott om cykel- och vandringsleder i området. Inte långt från Sommarvik erbjuder elljusspåret flera olika leder på 10, 16 och 22 km, och Orrfjället erbjuder vackra skogsstigar i varierande längder. Vi kan även varmt rekommendera en utflykt till Glaskogens Naturreservat, ett 28 000 ha stort vildmarksområde med slingrande vattendrag, stora och små sjöar, vidsträckta skogar och ett rikt djurliv. Här finns kanotleder, badplatser, fiskevatten, övernattningsstugor och vindskydd med grillplatser.

Bilder

null

Bra att veta >>

Detta kan vara bra att veta inför er ankomst!LÄS MER »
null

Bokningsregler >>

Vad gäller vid bokning?LÄS MER »
null

Betala din bokning online >>

Knappa in ditt kundnummer och betala direkt online!BETALA HÄR »
null

Områdeskarta >>

Se vår områdeskarta här!SE KARTA HÄR »
null

Presentkort >>

Ge bort ett presentkort!BESTÄLL HÄR »
X