Boka direkt online via vår onlinebokning!

Utflyktsmål och sevärdheter i och omkring Årjäng

I och omkring Årjäng finns flera utflyktsmål och sevärdheter. Läs om några av våra tips här nedan eller besök visitarjang.se eller visitvarmland.com för fler förslag och inspiration.

Årjängs golfbana

Bara 15 km sydöst om Sommarvik finns en av Sveriges vackraste golfbanor – en kuperad 18-håls park- och skogsbana med vacker miljö intill Svensbysjön.
arjangsgk2

Golfhallen

Mitt i centrala Årjäng finns Golfhallen med en golf- och jaktsimulator. Öva på din putting, slå ett par slag, skjut prick i vilda västern eller prova på klassiskt lerduveskytte.
golfhallen2-2

Bowling

Utmana vännerna på en bowling-match! Hotellet i Årjäng har en egen bowlinghall med 6 bowlingbanor med discoljus, musik och med särskilda sarger för barn.

bowling

Mosseruds Gård

Uteritter med eller utan korvgrillning, ponnyridning, ridläger och ridlektioner för både barn och vuxna. Rid i paddock med instruktör, på någon av de mysiga ridvägarna i området eller varför inte en långritt med övernattning?

mosserud

Ögårn i Dusserud

En gård från början av 1800-talet med boningshus, svinhus, förbod och loge. Än idag finns möbler och husgeråd kvar. Under sommaren finns även diverse djur på gården.

ogornidusserud

Långelanda Tingshus

Sveriges äldsta bevarade tingshus. Det stod klart 1802 och användes till 1936. I Långelanda finns tre byggnader, en arrestlokal, ett arkiv och en tingshusbyggnad, som är kulturmärkta.

tingshuset

Mer inspiration

Fler tips på utflyktsmål och sevärdheter hittar du på www.visitarjang.se eller www.visitvarmland.se

Visit Värmland

Årjängs Travbana

Årjängs Travbana är en av de vackraste i Sverige och väl värd ett besök! På deras hemsida finns info om travdagar såväl som info om restauranger, travmuseum och travskola.
Åtrjängstravet

Travskola

Årjängstravet har en Travskola som arrangerar utbildning och hästupplevelser under travdagarna och på övrig tid för bokning. Knattekurs för barn mellan 4-6 år, barnkurser för barn 7-15 år och vuxenkurser från 16 år.
ponny2-2

Nordiska Travmuseet

Basutställningarna har fokus på hästens och travsportens historia. Museet innehåller även ett välbesökt bibliotek med travsportlitteratur.

Travmuseet-2

Bilkyrkogården

På bilkyrkogården i Båstnäs förenas ungefär tusen bilvrak från 30-talet fram till och 70-talet med naturens krafter. Lika vackert oavsett årstid.

bilkyrkogarden

Borgåsgubben

En stenstaty som enligt folksägen uppfördes under ofredstider på 1600- 1700-talet för att skrämma fiender. Uppifrån höjden har man en imponerande utsikt över sjön Västra Silen.

borgasgubben

Årjängstrollet

En självklar sevärdhet för alla som besöker Årjäng! Trollet är 8 meter högt och 3,5 meter i skostorlek! Trollets svans tjänstgör som rutschkana.

trollet
null

Bra att veta >>

Detta kan vara bra att veta inför er ankomst!LÄS MER »
null

Bokningsregler >>

Vad gäller vid bokning?LÄS MER »
null

Betala din bokning online >>

Knappa in ditt kundnummer och betala direkt online!BETALA HÄR »
null

Områdeskarta >>

Se vår områdeskarta här!SE KARTA HÄR »
null

Presentkort >>

Ge bort ett presentkort!BESTÄLL HÄR »
X