Uthyrning

Uthyrning

I vår uthyrningscentral hyr vi ut kanoter, funkajaker, roddbåt och cyklar. Vi har kartor över sjösystemet och kan tipsa om motionsslingor, cykelvägar och kanotleder. Här kan du köpa fiskekort och naturvårdskort. Kom in så hjälper vi till med turplaneringen.

Öppettider och priser

Uthyrningen har samma öppettider som reception och butik, så länge vädret tillåter. Välkomna!

Västra Silen - en del av Dalslands Kanal

Ett måste när man bor på Sommarvik är att utforska den vackra västvärmländska naturen, helst genom en paddeltur på Västra Silen. Västra Silen är en klarvattensjö och en av de största sjöarna i Dalslands Kanals sjösystem. Sjöns yta är fördelad till ungefär hälften vardera på Värmland och Dalsland. Den ringa bebyggelsen runt sjön tillsammans med skogsbevuxna och klippiga stränder ger en unik vildmarkskänsla.

Västra Silen är ett välkänt sportfiskevatten och en spännande sjö för sportfiskaren! Sjön har ett bra bestånd av främst abborre och gädda men chansen att få lax och öring är också god. På Sommarviks område är det fritt fiske från land/brygga, annars krävs fiskekort.

En tur på Västra Silen är en fantastiskt rolig och avkopplande aktivitet för hela familjen, oavsett om man går in för en flerdagarstur eller om man bara vill vara ute någon timme. För den som inte vill vara ute så länge passar det bra att runda Lillöna eller Storöna som ligger mittemot Sommarvik. För längre turer är det bara att ta sikte söderut! Iordningsställda rastplatser finns utspridda lite varstans längs sjön. Observera att för övernattning vid en iordningställd rastplats behöver ni ett Naturvårdskort. Dessa finns till försäljning i receptionen.

Cykel- och vandringsleder

Det finns gott om cykel- och vandringsleder i området. Inte långt från Sommarvik erbjuder elljusspåret flera olika leder på 10, 16 och 22 km, och Orrfjället erbjuder vackra skogsstigar i varierande längder. Vi kan även varmt rekommendera en utflykt till Glaskogens Naturreservat, ett 28 000 ha stort vildmarksområde med slingrande vattendrag, stora och små sjöar, vidsträckta skogar och ett rikt djurliv. Här finns kanotleder, badplatser, fiskevatten, övernattningsstugor och vindskydd med grillplatser.

Bilder

X